Prijem kod ambasadora IR Iran u BiH

Prijem kod ambasadora IR Iran u BiH

U petak, 31. maja 2024. godine ambasador Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini, gospodin Abuzar Ebrahimi Torkaman upriličio je prijem za direktora Gazi Husrev-begove biblioteke mr. Dženana Handžića.

Njegova ekselencija ambasador Torkaman ovim prijemom želio je iskazati zahvalnost direktoru Handžiću na ustupanju prostora i pružanju pomoći prilikom održavanja memorijalne ceremonije u čast predsjednika IR Iran koja je održana u Velikoj konferencijskoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke 29.5.2024. godine. Na komemorativnoj ceremoniji bili su prisutni mnogobrojni gosti među kojima i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović, predstavnici domaće vlasti i diplomatskog kora.

U okviru ovog sastanka, ambasador je iznio niz prijedloga moguće saradnje između kulturnih institucija Irana i Gazi Husrev-begove biblioteke, o čijoj će se realizaciji u narednom periodu obavljati konkretniji dogovori. Ambasador je izrazio svoju spremnost za pomoć na uspostavljanju te saradnje.

Prijemu su prisustvovali i konzul za kulturu Ambasade IR Iran Mohammad Hossein Ensari i saradnica za odnose s javnošću Gazi Husrev-begove biblioteke Šahsena Đulović