Gazi Husrev-begova biblioteka u Sarajevu učestvuje u internacionalnim susretima konzervatora-restauratora

Gazi Husrev-begova biblioteka u Sarajevu učestvuje u internacionalnim susretima konzervatora-restauratora

III Susreti konzervatora-restauratora arhivskog gradiva, knjižnične građe i umjetnina na papiru u organizaciji Znanstvene knjižnice Dubrovačkih knjižnica otvoreni su danas, 26.05.2021. a trajat će do 28. 05. 2021.

Ove godine Susreti su organizirani u online formi, a učesnici su: Hrvatski državni arhiv u Zagrebu, Gazi-Husrev begova biblioteka u Sarajevu, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Državni arhiv u Rijeci, Sveučilišna knjižnica u Splitu, Narodni muzej Crne Gore na Cetinju, Univerzitetska biblioteka ”Svetozar Marković” u Beogradu, Sveučilište u Dubrovniku, Muzej vazduhoplovstva u Beogradu, Državni arhiv u Pazinu, Državni arhiv Republike Slovenije, Nacionalna i sveučilišna biblioteka u Ljubljani, Nacionalna i sveučilišna biblioteka ”Sv. Kliment Ohridski” u Skopju, Sveučilište Leiden u Nizozemskoj, Nacionalni arhiv Nizozemske, Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski restauratorski zavod, Nacionalna biblioteka Srbije, Sveučilište u Vilnliusu, te dvije privatne ustanove, Bottega Fagnola iz Torina, privatni laboratorij Rite Udine iz Barcelone i Odjel zaštite i restauracije građe Znanstvene knjižnice Dubrovačkih knjižnica.
U svojstvu predstavnika Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu, Susretima prisustvuje mr. Madžida Smajkić, koordinatorica Odjeljenja za restauraciju i konzervaciju GHB, i Ruhullah Hodžić, konzervator-restaurator.

Inače, na ovim Susretima sudjeluje 37 panelista (izlagača) i stotinjak slušatelja iz cijeloga svijeta.
Tijekom tri dana trajanja Skupa svi zainteresirani koji žele sudjelovati kao slušatelji mogu se prijaviti na e-mail adresu press.dkd@gmail.com nakon čega će dobiti poveznicu preko koje će moći pratiti Susrete.

Informacije preuzete sa web stranice Dubrovačke knjižnice