Prva međunarodna online konferencija DTCE21

Prva međunarodna online konferencija DTCE21

Uposlenica Gazi Husrev-begove biblioteke, mr. Ejla Ćurovac, će učestvovati na konferenciji DTCE21, sa temom „A significant and valuable collection of periodicals in the Gazi Husrev-bey digital library“. Organizator konferencije „Digitalna transformacija kulture i obrazovanja (DTCE21)“ je Bibliotekarsko društvo Srbije, a konferencija će se održati od 14. do 16. aprila ove godine.

Program konferencije je sačinjen od izlaganja 10 pozvanih predavača, 53 sudionika iz 25 zemalja i 1 studentske panel diskusije. Konferenciju će otvoriti Christine McKenzie, predsjednica IFLA-e, i Bogdan Trifunović, predsjednik BDS-a. Program konferencije možete vidjeti na sljedećem linku: https://digital.bds.rs/conference-program/

 

Ova konferencija pruža odličan forum digitalnim bibliotekarima, istraživačima i informacijskim stručnjacima za prezentaciju i raspravu o najnovijim dostignućima na polju informacijskih nauka, te o problemima i budućim smjerovima digitalne transformacije u virtualnom okruženju izazvane pandemijskim “novim normalnim”.

 

Prisustvo na konferenciji je besplatno, ali uz obaveznu prijavu putem linka: https://dtce21.eventbrite.com. Prijava je otvorena do 12. aprila.

 

Konferencija će biti održana na ZOOM platformi, a live stream će biti na YouTube kanalu:

https://www.youtube.com/channel/UCUzKBqsz6md6otnHGvgWcnQ

Jezik konferencije je engleski.