Dodjela certifikata polaznicima specijalizacijskog kursa za čitanje osmanskih dokumenata

Dodjela certifikata polaznicima specijalizacijskog kursa za čitanje osmanskih dokumenata

Danas (25.09. 2023) u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu održana je dodjela certifikata polaznicima drugog stepena Specijalizacijskog kursa za čitanje osmanskih dokumenata koji je trajao u periodu 03.07.-25.09.2023. godine. Organizacija kursa rezultat je saradnje Univerziteta u Sarajevu – Orijentalnog instituta i Turskog historijskog društva (Türk Tarih Kurumu) iz Ankare. Kurs predstavlja nastavak saradnje na tom projektu započetom prošle godine, a predavač je prof. dr. Hatice Oruç sa Fakulteta za jezik, historiju i geografiju Univerziteta u Ankari.

Dodjeli certifikata su prisustvovali Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj, prorektor za naučnoistraživački rad prof. dr. Mirza Dautbašić te direktori Orijentalnog instituta, Instituta za historiju, Gazi Husrev-begove biblioteke i Historijskog arhiva Sarajevo.

Kurs su pohađali polaznici organizacionih jedinica Univerziteta u Sarajevu: Orijentalnog instituta, Instituta za historiju, Filozofskog fakulteta, zatim Gazi Husrev-begove biblioteke i Historijskog arhiva Sarajevo.

 

Vijest preuzeta sa portala Orijentalnog instituta Univerziteta u Sarajevu