Potpisivanje protokola o izgradnji zgrade Rijaseta

Potpisivanje protokola o izgradnji zgrade Rijaseta

Zgrada Rijaseta na Kovačima bit će završena do kraja 2018. godine

U Gazi Husrev-begovoj biblioteci upriličeno je svečano potpisivanje protokola između Islamske zajednice u BiH – Vakufske direkcije i Generalne direkcije vakufa Republike Turske o finansiranju nastavka izgradnje administrativne zgrade Rijaseta IZ u BiH na Kovačima.

Mnogo zvanica upriličilo je svečanom potpisivanju ovog sporazuma. Reis Kavazović, bivsi reis Cerić, ambasador Turske u BiH Haldun Koc, Adnan Erten, direktor Vakufske direkcije Turske, koji je dobio posebno priznanje za kompletno finansiranje izgradnje studentskog doma Fakulteta slamskih nauka u Sarajevu, ali i mnogih drugih objekata.

Adnan Erten izjavio je da iz Vakufske direkcije Turske u planu imaju da nastave da grade u cijeloj BiH, Albaniji, Crnoj Gori, ali i Srbiji, pogotovo nakon niza potpisanih sporazuma sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan).


Planirano je da se radovi na dovršetku izgradnje zgrade Rijaseta završe prije kraja 2018. godine, a Generalna direkcija vakufa Republike Turske će za to izdvojiti novac.