OBILJEŽAVANJE 484. GODIŠNJICE RADA GAZI HUSREV-BEGOVE BIBLIOTEKE U SARAJEVU uz predavanje pod nazivom „Zaštita kulturnog naslijeđa u doba Covid-19“

OBILJEŽAVANJE 484. GODIŠNJICE RADA GAZI HUSREV-BEGOVE BIBLIOTEKE U SARAJEVU uz predavanje pod nazivom „Zaštita kulturnog naslijeđa u doba Covid-19“

U petak,  15.1.2021. godine, sa početkom u 13:00 sati, u Velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu, će biti obilježena 484. godišnjica rada ove kulturne institucije.

Predavanje na temu „Zaštita kulturnog naslijeđa u doba Covid-19“, će održati mr. Ejla Ćurovac, bibliotekarka i Ruhulah Hodžić, konzervator – restaurator, a biti će otvorena i izložba „150 godina od rođenja reisu-l-uleme Džemaludin ef. Čauševića, čiji autor je mr. Meho Manjgo.

Također, u okviru programa biti će dodijeljena zahvalnica bivšem v.d. direktoru ove institucije emeritusu prof. dr. Jusufu Ramiću za doprinos radu Gazi Husrev-begove biblioteke, kao i zahvalnice donatorima rukopisa i druge bibliotečke građe u 2020. godini.

S obzirom na okolnosti pandemije, događaj će biti upriličen u prisustvu manjeg broja zvanica uz direktni online prijenos (YouTube kanal i Facebook stranica Gazi Husrev-begove biblioteke).

Pozivamo predstavnike medija da zabilježe ovaj događaj, te da, posredstvom svojih sadržaja, prenesu barem dio atmosfere i programa široj javnosti, a za eventualna gostovanja, intervjue, reportaže i sl. kontakt osoba je Šahsena Đulović, saradnica za marketing i veze s javnošću.

Kontakt telefon 033/238-152, ili pišite na info@ghb.ba