U okviru manifestacije „Pamćenje svijeta – otrgnuto od zaborava“ Gazi Husrev-begova biblioteka u Sarajevu organizira okrugli sto i izložbu Mehmed Mujezinović i Fejzulah Hadžibajrić

U okviru manifestacije „Pamćenje svijeta – otrgnuto od zaborava“  Gazi Husrev-begova biblioteka u Sarajevu organizira okrugli sto i izložbu  Mehmed Mujezinović i Fejzulah Hadžibajrić

U petak, 10.11.2023. u 14:30 sati u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu biće organiziran okrugli sto i izložba kojima se obilježava 110 godina od rođenja Mehmeda Mujezinovića i Fejzulaha Hadžibajrića, dvojice istaknutih bosanskohercegovačkih intelektualaca.

Ovaj događaj je dio programa Tezkiretnama – institucionalnog obilježavanja datuma rođenja ličnosti značajnih za islam, muslimane i Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, kojeg je Rijaset IZ u BiH pokrenuo 2021. godine.

Učesnici okruglog stola su: prof.dr. Nedžad Grabus, prof.dr. Ismet Bušatlić, mr. Osman Lavić, prof. Hadžem Hajdarević, mr. Meho Manjgo i mr. Emrah Seljaci.

 

Kontakt:

Za više informacija pozovite broj 033/238-152, ili pišite na info@ghb.ba.