Manifestacija Selam Ya Resulallah i u Gazi Husrev-begovoj biblioteci

Manifestacija Selam Ya Resulallah i u Gazi Husrev-begovoj biblioteci

U radnoj posjeti Gazi Husrev-begovoj biblioteci, dana 25.10.2016. godine, bili su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović i njegov zamjenik mr. Malik ef. Šljivo.

Goste je primio direktor Biblioteke mr. Osman Lavić. Na sastanku je bilo govora o manifestaciji Selam Ya Resulallah koju MIZ Sarajevo već tradicionalno organizira već punih 11 godina.
Ovogodišnja manifestacija počinje u decembru 2016, tako da Medžlis IZ Sarajevo uveliko radi na pripremi sadržaja, aktivnosti i programa. S tim uvezi, sa direktorom Gazi Husrev-begove biblioteke gosti su razgovarali o mogućnosti održavanja određenih aktivnosti u prostorijama Biblioteke. Dogovoreno je da Biblioteka ove godine bude domaćin nekoliko predavanja koja će održati eminentni predavači i profesori, a biće organizirana i jedna promocija knjige u Velikoj konferencijskoj sali.
Direktor Biblioteke, mr. Osman Lavić izrazio je zadovoljstvo što će Biblioteka i na ovaj način otvoriti svoja vrata javnosti i što će biti dio ove manifestacije koja se organizira u znak sjećanja na rođenje posljednjeg Božijeg poslanika, Muhammeda a.s.
Također, predstavnici Medžlisa IZ Sarajevo izrazili su želju da Gazi Husrev-begova biblioteka ubuduće i svojim vlastitim programskim sadržajima ili projektima bude dio ove manifestacije.