POETSKO-MUZIČKI PERFORMANS ”MOLITVE PRISUTNIH SRCA” Večer lijepih riječi i tonova

POETSKO-MUZIČKI PERFORMANS ”MOLITVE PRISUTNIH SRCA” Večer lijepih riječi i tonova

”Sa namjerom da učimo, a ne da zadivimo, otkrivat’ ćemo tajne ostavljene nam u amanet ton po ton, interval po interval, riječ po riječ u molitvi prisutnih srca…”
Mustafa Širbić

U petak, 7.12.2018. godine u 18:30 sati, u Gazi Husrev-begovoj biblioteci, održat će se poetsko-muzički performans pod nazivom ”Molitve prisutnih srca”, kojeg će voditi pjesnik i publicista Mustafa Širbić.

Mustafa Širbić je rođen 1962. godine u Banja Luci. Živio je u Prnjavoru do završetka gimnazije. Studirao je južnoslovenske jezike i književnost. Od 2005. živi između Stuttgarta i Sarajeva. Do sada je izdao desetine multimedijalnih materijala i četiri knjige: “Ljubav moje majke”, “Spominjem te dahom”, ”Čovjek je tajna” i ”Knjiga o momentu”.

Širbić se, također, bavi i slikarstvom. Čest je gost na predavanjima i književnim večerima u BiH, ali i u dijaspori. Posljedni, veoma dobro zapažen, projekat Mustafe Širbića bio je multimedijalni CD audio zapis knjige ”Ilhamijin put u smrt”, autora Rešada Kadića.

Poetsko-muzički performans ”Molitve prisutnih srca” predstavlja kombinaciju recitala, instrumentalne muzike i vokalnih izvedbi. Učesnici programa će biti:
Poezija: Mustafa Širbić
Violina: Marina Tomić
Gitara: Tarik Kamarić

Vokalni solisti: Latif Moćević i Enes Ukić

Pozivamo vas da provedete ovu večer lijepih riječi i tonova u posebnom ambijentu Velike sale Gazi Husrev-begove biblioteke. Ulaz je slobodan.