Donacija knjiga i časopisa iz medicinskih nauka Fakultetu zdravstvenih studija u Sarajevu

Donacija knjiga i časopisa iz medicinskih nauka Fakultetu zdravstvenih studija u Sarajevu

Tokom mjeseca maja, 2021. godine,  Gazi Husrev-begova biblioteka u Sarajevu dogovorila je saradnju sa Bibliotekom Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu koja, u prvoj fazi, podrazumijeva donaciju knjiga i časopisa iz polja medicinskih  nauka.

Biblioteka Fakulteta je dobila svoje prostorije prošle godine, i time se svrstala u sistem ostalih visokoškolskih biblioteka. Svaka visokoškolska biblioteka, kao vrsta specijalne biblioteke, sastavni je dio odgojno-obrazovnog procesa, a to znači da je njena knjižna građa ukomponovana u plan i program rada fakulteta u kojem se nalazi. Cilj biblioteke je da zadovolji ostvarivanje zadatog programa fakulteta, ali i zadovoljenje potreba svih njenih korisnika. Biblioteka Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu posjeduje monografske publikacije, medicinske rječnike, dvojezične rječnike, enciklopedije, atlase, domaće i inostrane medicinske časopise, magistarske i doktorske radove, te diplomske radove odbranjene na istom fakultetu.

U utorak, 1.6.2021. godine, iz Gazi Husrev-begove biblioteke, uručena je donacija od oko 30 različitih naslova, u više primjeraka, bibliotekarki Fakulteta zdravstvenih studija, gospođi Amini Begić-Nurdinović.

Nadamo se da će donacija biti od koristi i da će se ova lijepa saradnja nastaviti i u budućnosti!