TEAM BUILDING ZA KOLEKTIV GAZI HUSREV-BEGOVE BIBLIOTEKE

TEAM BUILDING ZA KOLEKTIV GAZI HUSREV-BEGOVE BIBLIOTEKE

U utorak, 18.06.2019. organiziran je Team Building trening za kolektiv Gazi Husrev-begove biblioteke.   Ovaj vid aktivnosti u Biblioteci je pokrenut 2017. godine s ciljem jačanja timskog duha i izgradnje osjećaja za međusobnu saradnju između uposlenika i pripadnosti istoj organizaciji.
Ove godine kolektiv Gazi Husrev-begove biblioteke u okviru Team Building programa posjetio je planinu Vlašić i boravio u sportsko-rekreativnom centru Eko Fis Vlašić. Posebno predavanje na temu ”Organizacioni i institucionalni menadžment” održao je gospodin Valdet Peštalić,   trener/konsultant, direktor Odjela za edukaciju pri Agenciji za certificiranje halal kvalitete. Uposlenici Biblioteke su sa mnogo pažnje slušali predavanje ovog stručnjaka iz oblasti organizacionog menadžmenta, upravljanja ljudskim resursima i organizacionog komuniciranja.
Ovom prilikom uposlenici Biblioteke su zajednički posjetili i nedavno restauriranu Šarenu džamiju u Travniku, jedan od najvažnijih simbola ovog ”vezirskog grada”.
Učešćem u Team Building treningu, uvjerili smo se u njegovu opravdanost i koristi koje iz tog vida aktivnosti proizilaze, kao što su: poboljšanje komunikacije, bolje razumijevanje članova tima, povećanje motivacije zaposlenih, bolje razumijevanje zajedničkih ciljeva organizacije, razumijevanje važnosti učinka svakog zaposlenog, učenje jednih o drugima, dobrim stranama i slabostima, te povećanje međusobnog povjerenja.